Morotskaka

Morotskaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl olivolja
4 1/4 rårina morötter
Cream Cheese Frosting (Jag brukar göra dubbel sats)
60 g mjukt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
1. Sätt på ungnen på 150 grader.
2. Visspa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt olivolja och rårivna morötter.
5. Häll smeten i en smörjd och bröad form med löstagbar botten eller kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting
1. Vispa philadelphiaost, smör, vaniljsocker och florsocker krämigt. Tillsätt mer florsocker om du vill att frostingen ska vara sötare.
2. Smaksätt med skal av 1 lime.
3. Bred frostingen över morotskakan. Använd gärna en palett, helst vinklad.
Servera fint på ett tårtfat!