Vaniljcupcakes Med Vaniljsmörkräm

Vanilj Cupcakes 16 st (25-30 st mini)
115 g osaltat smör
115 g strösocker
115 g vetemjöl
2 vispade ägg
1 tsk vaniljsocker
Vaniljsmörkräm
250 g osaltat smör, rumstempererat
400-600 g florsocker (smaksätt)
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker eller vaniljessens
(eventuell hushålssfärg, strössel etc.)
1. Värm ugnen till 175 grader. Använd en muffinsplåt och fyll den med pappersformar. Om du vill göra mini-cupcakes använder du endast en muffinsplåt för små muffinsar, utan pappersformar.
2. Rör smör och socker ljust och poröst i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om noga efter varje. Vänd ner mjölet och rör om.
3. Lägg smeten i muffinsformarna med hjälp av två metallskedar och grädda i 15-20 min (7-15 om du gör mini), tills muffinsarna är höga och fina. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på galler.
Vaniljsmörkräm
1. Vispa smöret i en stor skål med en elvisp på medelhög hastighet.
2. Tillsätt florsockret, lite i taget, och vispa ordentigt mellan varje omgång. Vispa ner mjölken och vaniljsockret eller vaniljessensen och fortsätt vispa till en kräm.
3. Tillsätt hushållsfärg i krämen om man önskar, gärna en hushållsfärg i flytande form.
4. Använd en spritspåse eller en liten spatel och bred över smörkrämen på cupcakesen.
5. Garnera gärna med strössel, bär eller tillochmed godisbitar.
Servera på kakfat!
skriven
Super mumsigt :D