Vaniljcupcakes Med Vaniljsmörkräm

 
Vanilj Cupcakes 16 st (25-30 st mini)
 
115 g osaltat smör
115 g strösocker
115 g vetemjöl
2 vispade ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Vaniljsmörkräm 

250 g osaltat smör, rumstempererat
400-600 g florsocker (smaksätt)
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker eller vaniljessens
(eventuell hushålssfärg, strössel etc.)
 
1. Värm ugnen till 175 grader. Använd en muffinsplåt och fyll den med pappersformar. Om du vill göra mini-cupcakes använder du endast en muffinsplåt för små muffinsar, utan pappersformar.
2. Rör smör och socker ljust och poröst i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om noga efter varje. Vänd ner mjölet och rör om. 
3. Lägg smeten i muffinsformarna med hjälp av två metallskedar och grädda i 15-20 min (7-15 om du gör mini), tills muffinsarna är höga och fina. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på galler.
 
Vaniljsmörkräm
 
1. Vispa smöret i en stor skål med en elvisp på medelhög hastighet.
2. Tillsätt florsockret, lite i taget, och vispa ordentigt mellan varje omgång. Vispa ner mjölken och vaniljsockret eller vaniljessensen och fortsätt vispa till en kräm. 
3. Tillsätt hushållsfärg i krämen om man önskar, gärna en hushållsfärg i flytande form.
4. Använd en spritspåse eller en liten spatel och bred över smörkrämen på cupcakesen. 
5. Garnera gärna med strössel, bär eller tillochmed godisbitar. 
 
Servera på kakfat!
1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Super mumsigt :D

Svar: Tack, vad glad jag blir!
Sophia Carlstedt

Kommentera här: